Home Contents Search

Ceda i Olgica foundation
news what who residencies projects contact

 

board

Saskia E. Werners 
Naomi J. Leefmans
Erik van Slobbe

advisory group

Hansko H. Visser (mede-oprichter en vriend van Ceda en Olgica, composer, Netherlands)
Henry Alles (Landscapelabs, Netherlands)
B. Dujmic (Iceland, friend of Ceda and Olgica)
Jan Jaap Kuiper (Film, Netherlands / Russia)
Nadja Kircansky and Stevan Kovacs Tickmayer (Visual Arts and Music, Serbia)
Gregor Belusic (Art and Science, Slovenia)
Peter Laport (Music and Education, Netherlands)

over Ceda en Olgica

Olgica en Ceda waren, als Igor en Vera; Balthasar en Blimunda, John en Beverly gewone mensen die onder moeilijke omstandigheden vasthielden aan hun overtuiging, in gedachte, in doen, in de liefde voor elkaar en in de wereld.
Ceda brak zijn studie bouwkunde af toen de oorlog in de jaren negentig begon in (voormalig) JoegoslaviŽ. Hij las Hanna Arendt, zorgde voor een onafhankelijke bibliotheek, hield vol en gaf ruimte. Hij was bij de mensen die Milosevic afzetten.
Olgica had al twee kinderen toen ze hem leerde kennen. Zij was apotheker, en parlementslid voor de oppositie, en ook mooi.
Zij leefden samen en creŽerden een ruimte om zich heen waarin mensen zelf konden denken, voelen en hun gedachten en energie konden richten in een tijd en een omgeving waarin dat erg moeilijk was.
Ceda probeerde voor Olgica te zorgen toen ze kanker kreeg. En rookte daarbij zoveel dat ie zelf plotseling stierf. Olgica ging met mij zwemmen, een mooie doek om haar hoofd zat zij op het terras boven de Tisa. Ik zwom. Niet zover als Ceda altijd deed.
Kort daarop stierf Olgica ook.
Sommige nabestaanden meenden dat het passend was om een kruis op hun graf te plaatsen. Sommige anderen weten dat dit hen niet kan deren.
Wij gaven de stichting hun namen.
(Cedomir Marinkov, Zrenjanin 1961 - 2015 en Olgica Kircanski 1956 - 2016 waren getrouwd zonder iemand iets te zeggen. Ze hielden van en zich aan Hannah Arendt vast. En van en aan elkaar. In vrijheid.)

with and for

nadja, reinier, studio 6, immanuel, mensen van Bangladesh en Nepal, giulija, asbesto, mose, pavle, other musicians.

beloningsbeleid

Bestuursleden ontvangen geen vergoeding voor hun diensten. Zij kunnen geen kosten declareren voor hun werk voor de stichting. 

The Ceda i Olgica Foundation has been granted the status of Public Benefit Organization (Dutch acronym: ĎANBIí) in The Netherlands, making donations tax deductible. The board of the foundation does not receive compensation, financial or otherwise, for their efforts.