Home Up Contents Search

Ceda i Olgica foundation
Ukraine News letter3 News letter2 News letter1

 

eenmanseuropa
Tijdens het The World We Live In Festival in Groningen geeft componist Hansko Visser eerst een workshop "Stochastic from Scrap", (het schrijven en spelen van een score met het instrument waarop je thuis bent, gecombineerd met wat we zelf weten te bouwen in drie uur....)
uitvoering s avonds. 1 juli, Floreshuis. Groningen. Met dank aan Stiggelbout Slagwerk en Edwin.

De tweede avond van het festival spelen Ruggero di Luisi, Reinier van Houdt en Hansko Visser een versie van En de kookaburra lacht/Eenmanseuropa van Hansko, voor piano en zelfgebouwde instrumenten (platan, chleb en krabbetje). met tekst van Koos Schuur.
Dit optreden wordt financieel ondersteund door onze stichting, we dragen bij aan de onkosten en honoraria van de muzikanten. en Reinier ontvangt het Hessens Harpi.

Amygdala Sonates
in 2020 woonden en werkten danser en choreograaf Dennis Alexander Schmitz uit Koeln, en componisten/musici Reinier van Houdt en Hansko Visser een dikke week samen in de Spielberg residency aan het vergaren van materiaal voor de amygdala sonates, voor piano, gruis en een danser. alledrie schrijven, spelen en dansen onder de werknaam OC/DC. De sonates zijn gekoppeld aan wat sommige mensen stoornissen noemen. OC/DC noemt het liever 'afwijkende individuele strategieen om met de allesverslindende normaliteit om te gaan".
de voorstelling begint vorm te krijgen en is gepland voor dit najaar.

Tisa na Tisu! the Voronoi Collective, balkonscenes...
op ms Tisa (ook wel Tisza) speelde het Voronoi Collective ; Trio.
mooi in de rij van concerten: eerst hier dus, en daarna door naar de Suiker, dan R'dam, dan het jazz festival van Ljubljana! De stichting zorgde voor the venue, de installatie, transport, alcoholvrij bier en pinda's. Ruggero, Tisa (!) en Mojca speelden ook een set samen met Hansko.
Ongeveer vijftig mensen luisterden en dansten op de kade... tegenwicht tegen dreun en horeca..boek
We zijn trots dat we Henry Alles en zijn team mogen ondersteunen bij het verwezenlijken van Elles' boek. Het wordt erg mooi. 

Uiltje
verder steken een beetje geld in het groot (!) inkopen van lijmstiften van UHU, voor de eerste kopers van wuivend en buigend, dat deze herfst verschijnt bij Uitgeverij Petrichor.Antidoto/Trasformatorio
in Spielberg waren ook te gast Margaret en Mike, ze hielpen mee met het verzamelen van pigmentstoffen, tekenden en schreven mee aan wat de score voor Cosio/Trasformatorio 2021 moet worden. Ook vanuit hier, een aantal radiouitzendingen voor www.radiontidoto.org

een bij de eerste lockdown opgezet radiostation; thuis van oa. radio submarine, radio zorro antidoto, il zio fredd, rigonia, luca and giogio, etcetera.

kemenymadar/asvogel/birdfromthechimney gaat door: 11 december 2021 orgelpark.
er wordt weer aan geschreven, er wordt weer overlegd... in en tussen Novi Sad, Hudderfield, Palermo, Amsterdam, den Haag en Groningen. (in laatstegenoemde stad werkt Hansko ook met Anne Tom Bergsma aan Tetra Dizzent; het orgel dat bij de premiere gebruikt zal worden...)